ВІЗІОБАЛАНС® ОПТІ

Лютеїн - Пікногенол - Чорниця


60 таблеток / 18 гр

Склад (мг в 2 табл.): Лютеїн FloraGlo ® - 6,0 мг; Зеаксантин - 0,3 мг; Пікногенол ® (Pinus maritima) - 10 мг; Екстракт шкірки винограду - 12 мг; Екстракт чорниці - 18 мг; Цинк хелат - 5 мг; Вітамін В12 (ціанкобаламін) - 3 мкг; Вітамін В6 (піридоксину гідрохлорид) - 2,2 мг; Вітамін С (аскорбінова кислота) - 50,0 мг; Вітамін Е (а-токоферолу ацетат) - 10 мг; Фолієва кислота - 300 мкг; Марганець хелат - 2 мг.

Спосіб застосування: дорослим - 1 таблетка 2 рази на день, дітям з 7 до 15 років - 1 таблетка на день після їжі. Тривалість курсу - 1 місяць. Курс можна повторювати 3-4 рази на рік. Препарат можна застосовувати при цукровому діабеті.

Протипоказання: не рекомендується приймати при підвищеній чутливості до компонентів препарату.

Виробник: Hankintatukku Oy, Фінляндія

ВІЗІОБАЛАНС® ОПТІ приймають при:

  • Діабетичній ретинопатії
  • Макулярних набряках різного генезу
  • Глаукомі (як нейропротекторний засіб)
  • Катаракті та після хірургічного лікування катаракти
  • Віковій макулярній дегенерації сітківки ока
  • Лазерній корекції зору
  • Гіповітамінозах спричиняючих погіршення зору

    Основні компоненти препарату Візіобаланс ® Опті забезпечують ефективну профілактику і корекцію набутих змін зору, впливаючи на основні ланки патогенезу.

    Цей препарат є джерелом сполук, які забезпечують нормальний обмін речовин в тканинах ока.

    Візіобаланс Опті:

  • покращує зір;
  • знижує ризик макулярної дегенерації у людей похилого віку або при наявному захворюванні одного з очей;
  • уповільнює розвиток ретинопатії - поширеного ускладнення у хворих на діабет і системними аутоімунними захворюваннями;
  • є допоміжним засобом у профілактиці погіршення зору у осіб, які тривалий час працюють за комп'ютером;
  • викликає ряд супутніх сприятливих ефектів: зменшує чутливість до алергенів, сприяє оздоровленню серцево-судинної системи, перешкоджає розвитку запальних процесів і т.п.;
  • підвищує гостроту зору, як правило, через 3-4 тижні після початку прийому.

    Візіобаланс Oпті є біологічно активним комплексом, дія якого спрямована на поліпшення зору і запобігання небажаних процесів в сітківці ока, пов'язаних зі старінням і / або надмірним навантаженням на зоровий апарат. Крім того, продукт можна використовувати у профілактиці ускладнень ока при обмінних і системних аутоімунних захворюваннях. Основними компонентами продукту є каротиноїди: лютеїн і зеаксантин у складі екстракту чорнобривців. Це пігменти жовтої плями, котрі у великій мірі визначають його світлочутливість. У комплекс також входять інші рослинні субстанції антиоксидантної дії (пікногенол, екстракт шкірки винограду, екстракт чорниці), проантиоксидантні мінерали: цинк і марганець, а також набір вітамінів (з акцентом на вітаміни, які активно використовуються нервовою тканиною). Необхідно пам'ятати, що процес фотоелектричного перетворення, що відбувається в сітківці ока, передбачає високий рівень окисного стресу. Тому антиоксиданти істотно підсилюють захисний і регенераторний потенціал препарату. Сприятлива дія вище перерахованих інгредієнтів на зір підтверджена безліччю досліджень та наукових статтів.

    Екстракт чорнобривців є одним з популярних джерел флавоноїдів і каротиноїдів. Багатий на лютеїн і зеаксантин - специфічні каротиноїди, що утворюють пігмент жовтої (зорової) плями, або макулярний пігмент. Оптична щільність макулярного пігменту прогресивно знижується як з віком, так і при наявності помітних патологічних змін в оці. Зниження оптичної щільності спричиняє погіршення гостроти і чутливості зору, особливо в темряві. Доведено, що надходження лютеїну і зеаксантину в дозі 20-45 мг на добу протягом декількох місяців сприяє відновленню оптичної щільності жовтої плями і покращує стан зорової функції за багатьма показниками: гострота ближнього і далекого зору, чутливість до світла і до контрасту, час темнової адаптації та ін. Також встановлено, що тривалий прийом лютеїну, в поєднанні з вітаміном А, поліпшує зір при ретинальній дегенерації, особливо у блакитнооких людей. Сприятливі ефекти лютеїну і зеаксантину посилюються при одночасному прийомі з антиоксидантними препаратами. Лютеїн і зеаксантин асоціюються з фоторецепторами сітківки ока (зовнішніми палочковими сегментами) і беруть участь у фотоелектричному перетворенні. Подібно іншим каротиноїдам вони мають виражені антиоксидантні властивості.

    Пікногенол є водним екстрактом кори середземноморської сосни (Pinus maritima). До теперішнього часу набув популярності як засіб профілактики і лікування діабетичної ретинопатії, бронхіальної астми, хронічної венозної недостатності, ретинальних геморагій, ускладнень при хіміотерапії і т.д. Основною біохімічною особливістю Пікногенолу є його виражена антиоксидантна активність, яка в 50 разів перевершує активність вітаміну Е і в 20 разів - вітаміну С (в умовах in vitro). Пікногенол відіграє роль безпосереднього перехоплювача вільних радикалів, посилює синтез ферментів антиоксидантного захисту, бере участь у регенерації окислених вітамінів С і Е. Основним фізіологічним ефектом Пікногенолу є зміцнення сполучної тканини і судинної стінки.

    Пікногенол захищає клітинні мембрани від вільнорадикального ушкодження. Він є синергістом вітаміну С і сприяє дозріванню колагену. Два компоненти пікногенолу (катехін і проантоціанідін В2) виступають потужними інгібіторами гіалуронідази, в результаті чого вони перешкоджають розпушуванню сполучної тканини і поширенню інфекційно-запальних процесів. З клінічної точки зору, Пікногенол має протизапальну, протинабрякову, антиагрегантну, вазодилатуючу, противірусну, антимутагенну і антипроліферативну, імуномодулюючу, хіміо- і радіопротекторну дію. Пікногенол з успіхом застосовується при всіх видах захворювань, що супроводжуються окисним стресом і / або запаленням.

    Пікногенол:

  • істотно уповільнює розвиток діабетичної ретинопатії, зменшує число ретінальних геморагій при підвищеному внутрішньоочному тиску, покращує антиоксидантний статус очних тканин (профілактика катаракти) і в цілому сприяє поліпшенню зору;
  • виступає антагоністом адреналіну і норадреналіну, активуючи ендотеліальну NO-синтазу, сприяє підвищенню концентрації в крові окису азоту і, відповідно, розширенню судин;
  • інгібує ангіотензин - перетворюючий фермент і, відповідно, має м'яку антигіпертензивну дію;
  • запобігає агрегації тромбоцитів і зменшує концентрацію тромбоксану;
  • підсилює природну цитотоксичність імунних клітин і підвищує протиінфекційний імунітет;
  • допомагає при хронічних вірусних інфекціях;
  • покращує стан пацієнтів з віковим зниженням когнітивних функцій.

    Екстракт чорниці

    В останні роки чорниця набуває все більшої популярності при порушеннях зору. Екстракт чорниці містить широкий спектр біологічно активних сполук, серед яких провідна роль належить антоцианідінам (дельфінідін, ціанідин, мальвідін, петунідін, пеонідін). За даними різних авторів антоцианідіни мають протизапальну і антиоксидантну дію. Вони сприяють поліпшенню реологічних властивостей крові, знижуючи тонус судинної стінки і зменшуючи тромбоутворення, а також зміцненню стінки кровоносних судин (ефект обумовлений здатністю даних речовин впливати на регуляцію біосинтезу колагену). Антоцианідіни покращують трофіку сітківки і стимулюють мікроциркуляцію крові в капілярах очного яблука, прискорюють відновлення родопсину. Серед інших компонентів екстракту: арбутин, фенолкарбонові кислоти, феноли, флавоноїди, катехіни, марганець, хром і селен. У клінічних дослідженнях при застосуванні екстракту чорниці за участю більше 2000 пацієнтів було доведено, що він сприяє значному поліпшенню зорових функцій у хворих з ураженням сітківки різного генезу.

    Екстракт шкірки винограду

    Природний комплекс антиоксидантів, подібний Пікногенолу. Виготовляється з пурпурного винограду сорту Vicus vinifera. Містить цілий спектр нефлавонових і флавонових поліфенолів. Найважливішими діючими елементами екстракту є проантоціанідіни, і, зокрема, ресвератрол, що володіє вираженою антиагрегантною активністю. Екстракт шкірки винограду сприяє поліпшенню мікроциркуляції, ефективний при лікуванні ангіопатій, ретинопатій, а також запальних процесів (за рахунок пригнічення синтезу прозапальних лейкотрієнів). Корисний при атеросклерозі, підвищеній ламкості судин (схильності до крововиливів), макулярній дегенерації, діабеті, хворобі Рейно, трофічних виразках, варикозній хворобі, геморої, травмах, опіках і передчасному старінні.

    Цинк і марганець

    Взаємозалежні мікроелементи системи антиоксидантного захисту. Цинк. В організмі налічують понад 200 цинк-залежних ферментів. Основні споживачі: імунна, репродуктивна (у чоловіків), опорно-рухова і нервова системи. Цинк необхідний для синтезу ДНК і білка, отже, відіграє критичну роль у підтримці життєздатності та діленні клітин. Він модулює синтетичну і морфологічну активність клітин імунної системи, і, отже, вироблення деяких фундаментальних регуляторів клітинного циклу (фактора некрозу пухлини та ін.).

    www.hankintatukku.com

    Посилання:

    1. Lutein and zeaxanthin and the risk of cataract: the Melbourne visual impairment project.
    Vu HT, et al.
    Invest Ophthalmol Vis Sci. 2006 Sep;47(9):3783-6.

    2. Lutein and Zeaxanthin - Monograph.
    Altern Med Rev. 2005 Jun;10(2):128-135.

    3. Diet and serum carotenoid concentrations affect macular pigment optical density in adults 45 years and older.
    Burke JD, Curran-Celentano J, Wenzel AJ.
    J Nutr. 2005 May;135(5):1208-14.

    4. Synergistic effects of zeaxanthin and its binding protein in the prevention of lipid membrane oxidation.
    Bhosale P et al.
    Biochim Biophys Acta. 2005 May 30;1740(2):116-21

    5. Dietary lutein and zeaxanthin: possible effects on visual function.
    Stringham JM, Hammond BR Jr. Nutr Rev. 2005 Feb;63(2):59-64.

    6. Obesity, lutein metabolism, and age-related macular degeneration: a web of connections.
    Nutr Rev. 2005 Jan;63(1):9-15.
    Johnson EJ.

    7. Macular pigment optical density and its relationship with serum and dietary levels of lutein and zeaxanthin.
    Beatty S, Nolan J, Kavanagh H, O'Donovan O.
    Arch Biochem Biophys. 2004 Oct 1;430(1):70-6.

    8. The science behind lutein.
    Alves-Rodrigues A, Shao A.
    Toxicol Lett. 2004 Apr 15;150(1):57-83.

    9. The pigmentation of human iris influences the uptake and storing of zinc.
    Kokkinou D, Kasper HU, Bartz-Schmidt KU, Schraermeyer U.
    Pigment Cell Res. 2004 Oct;17(5):515-8.

    10. Possible biologic mechanisms for a protective role of xanthophylls.
    Krinsky NI.
    J Nutr 2002 Mar;132(3):540S-542S

    11. The body of evidence to support a protective role for lutein and zeaxanthin in delaying chronic disease. Overview.
    Mares-Perlman JA, Millen AE, Ficek TL, Hankinson SE.
    J Nutr 2002 Mar;132(3):518S-524S

    12. Macular Pigment and Risk for Age-Related Macular Degeneration in Subjects from a Northern European Population.
    Beatty S, Murray IJ, Henson DB, Carden D, Koh HH, Boulton ME
    Invest Ophthalmol Vis Sci 2001 Feb;42(2):439-446

    13. Lutein improves visual function in some patients with retinal degeneration: a pilot study via the Internet.
    Dagnelie G, Zorge IS, McDonald TM
    Optometry 2000 Mar;71(3):147-64

    14. Relation among serum and tissue concentrations of lutein and zeaxanthin and macular pigment density.
    Johnson EJ, Hammond BR, Yeum KJ, Qin J, Wang XD, Castaneda C, Snodderly DM, Russell RM
    Am J Clin Nutr 2000 Jun;71(6):1555-1562

    15. Lutein and zeaxanthin concentrations in rod outer segment membranes from perifoveal and peripheral human retina.
    Rapp LM, Maple SS, Choi JH
    Invest Ophthalmol Vis Sci 2000 Apr;41(5):1200-9

    16. Preventive effect of natural and synthetic antioxidants on lipid peroxidation in the mammalian eye.
    Ueda T, Ueda T, Armstrong D.
    Ophthalmic Res. 1996;28(3):184-92.
  •  


    Untitled Document